Matematik

Differentiering

18. januar 2017 af Hephephep (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har funktionen:

f(x) = x*ln(x)-x+1 

som jeg skal differentiere. 

via. TI-Nspire får jeg det til ln(x), men hvis jeg regner det i hånden får jeg 

1*((1)/(x))-1 = ((1)/(x))-1,

da 1/x jo er ln(x) differentieret.. hvad gør jeg forkert ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2017 af mathon

             f{\, }'(x)=\overset{produktregel}{\overbrace{1\cdot \ln(x)+x\cdot \frac{1}{x}}}-1=\ln(x)+1-1=\ln(x)

             


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.