Matematik

Retningsafledede i punkt af vektor.

21. januar 2017 af Hydronium (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har stpre problemer med opgave c i den vedhæftede opgave, er der måske en der kan hjælpe. Jeg forstår hovedprincippet i hvordan den skal løses, man kan ikke få den til at passe med det resultat jeg har fået opgivet (-62/13). Er der måske en der kan hjælpe? :(

Vedhæftet fil: whaaat.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2017 af Number42 (Slettet)

Gradienen er ( hx,hy) = (2,-2y-4^3) du differentierer bare h(x,y) mht hendholdsvis x og y, indsæt P(-1,1)

For den retningsafledede i retning w(-5,12), skal vi bruge en enhedsvektor som bliver u= w/|w| = (-5,12)/13
Man danner så prikproduktet (hx,hy).u det er resultatet.

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2017 af Number42 (Slettet)

Lineariseringn ertangentplanet i P. Ligesom for en linie bare i 3 dimensioner er

z = h(xo,yo) +hx(xo,yo)(x-xo)+hy(y-yo)(y-yo)

Hvor (xo,yo) er punktet P(-1,1)

Svar #3
22. januar 2017 af Hydronium (Slettet)

Nu har jeg prøvet mig frem, og er kommet frem til dette resultat. Det stemmer dog stadig ikke helt overens med resultatet. Er dog kommet tættere på end før :/ Kan du måske se min fejl?

Vedhæftet fil:hjælp...PNG

Svar #4
22. januar 2017 af Hydronium (Slettet)

Jeg forsøgte også med en opgave af samme type, og her er jeg heller ikke i stand til at få det korrekte svar frem. 

Vedhæftet fil:anden opgave.PNG

Svar #5
22. januar 2017 af Hydronium (Slettet)

Jeg har fundet min fejl nu, så du behøver ikke at kigge det igennem! 


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. januar 2017 af Number42 (Slettet)

Cool, godt gjort

Skriv et svar til: Retningsafledede i punkt af vektor.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.