Matematik

ligninger

24. januar 2017 af annonnymmeenn (Slettet) - Niveau: 8. klasse

3(x-4)=8x-2

ved ikke hvad jeg skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2017 af qwerty200 (Slettet)

Start med at udregne parenteser. Når 3 står foran en parentes betyder det at det skal ganges med samtlige led inde i parentesen. Det vil sige 3(x-4) betyder 3*x og 3*(-4). Vi får således på venstre side af lighedstegnet 3x-12. 

Vi har så ligninge 3x-12=8x-2. Vi ønsker så at samle x'erne på én side og tallene på den anden. Vi vælger her at miunusse 3x på begge sider. Vi får så udtrykket -12=5x-2. 

Vi lægger så 2 til på begge sider for at få tallene på samme side og får udtrykket -10=5x.

Vi ønsker så at x skal stå alene, så vi dividere med 5 på begge sider og får udtrykket -2=x. Vi har således løst ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2017 af MatHFlærer

Du er god til at forklare, #1. :-) (y)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2017 af qwerty200 (Slettet)

#2 

Tak. Du skulle ikke tilfældeligvis have et job som lektiehjælper ledigt? :o)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2017 af MatHFlærer

Nej desværre, jeg er kun en HF lærer så jeg har ikke noget der. :-) Men hvis du kan få lov af din skole så bare spørg dem om ikke du kan hjælpe med matematik opgaver. :-)


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.