Matematik

Opløs faktoren

25. januar 2017 af Eilama1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

2. Opløs, hvis det er muligt tæller og nævner i faktorer, og forkort om muligt hver af brøkerne:

a) 2x2+7x-4/x2+3x-4 

Håber meget, I kan hjælpe :)))


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2017 af fosfor (Slettet)

Tælleren er et andengradspolynomium med a=2, b=7, c=-4. Du kan faktoropløse hvis d ≥ 0. Formlen for faktoropløsning er i så fald

a \left(\frac{-\sqrt{b^2-4 a c}-b}{2 a}-x\right) \left(\frac{\sqrt{b^2-4 a c}-b}{2 a}-x\right)

Når a, b, c indsættes fås tælleren:

2 (-4-x)(1/2-x)


Svar #2
25. januar 2017 af Eilama1 (Slettet)

Tusind tak skal du have!! 


Skriv et svar til: Opløs faktoren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.