Matematik

Eksponentielt voksende funktion .

28. januar 2017 af Bookeater - Niveau: B-niveau

Jeg har fået følgende opgave:

Udvikling i antal tilskuere pr. kamp i Basket Ligaen kan med tilnærmelse beskrives ved modellen:

y=38x+379

hvor y er det gennemsnitlige antal tilskuere pr kamp og x er antal år efter 2007.

a) Hvad fortæller tallene 38 og 379 om udviklingen i det gennemsnitlige antal tilskuere pr kamp?

b) I hvilket år vil det gennemsnitlige antal tilskuere pr kamp nå op på 700 hvis udviklingen fortsætter?

Til a har jeg svaret:

379 er et udtryk for, hvor mange tilskuere der var til Basket Ligaens første kamp i 2007

38 er et udtryk for, hvor mange tilskuere antallet øges med hvert år.

Opgave b er jeg ret lost på.

Er der en venlig sjæl, der kan forklare mig, hvad jeg skal gøre?

Jeg vil også gerne høre, om jeg har ret i a eller om jeg er forkert på den ...

Bookeater


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2017 af mathon

Det er en lineær funktion:

                   y=38\cdot x+379

                   700=38x+379

                   700-379=38x

                   \frac{700-379}{38}=x

                   


Svar #2
28. januar 2017 af Bookeater

Mange tak!

Skriv et svar til: Eksponentielt voksende funktion .

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.