Matematik

To funktioner

28. januar 2017 af Idja (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er i tvivl om, hvad der menes med bestem f(5), og hvordan jeg skal løse ligningen g(x).

Vedhæftet fil: 3.3.3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2017 af Studentos

f(5)=4*5+5=25

g(16)=-2*16+12=-20

Koordinatsæt: 

Sæt funktionerne lig hinanden (x): 4x+5=-2x+12 

                                               x=\frac{6}{7}

Sæt \frac{6}{7} ind i en af funktionerne (y): 4*\frac{6}{7}+5 eller -2*\frac{6}{7}+12

                                               y=\frac{59}{7}


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2017 af peter lind

Du erstatter x på højre side med 5 og beregner så hvad højre side bliver.

Løsning af ligninger. Du kan

1. flytte led over på den anden side af lighedstegnet og samtidig skifte fortegn på leddet

2. Gange eller dividere ligningen altså alle led med et tal forskellig fra 0.

Brug de to regler til at samle led med x på den ene side og resten af leddene på den anden side og reducer


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2017 af jantand

g(x)=16

Er det samme som  -2x +12=16  


Skriv et svar til: To funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.