Matematik

hvordan løser jeg denne ligning ?

01. februar 2017 af 321bj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen. Jeg har vedhæftet en differentialkvotient i et dokument, hvor jeg skal bestemme eventuelle ekstremer for dens funktion. Har tegnet en graf og kan se, at der da minimum er et maksimum. Men hvordan skal jeg løse ligningen i dokumentet. Er begyndt men kan ikke komme videre, og har jeg overhovedet løst det rigtigt eller skal jeg også opløfte 5 i e ?

Kan heller ikke få mit matematikprogram til at gøre det vha. solvefunktionen men min lærer plejer også at sige vi skal løse dem i hånden

Håber I kan hjælpe.

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2017 af StoreNord

Den med brøken ser ud til at ha løsningen     x=e.

Ja, en brøk er nul, hvis dens tæller er nul.


Svar #2
01. februar 2017 af 321bj (Slettet)

og hvad har jeg gjort forkert her?

Vedhæftet fil:Dok1.docx

Svar #3
01. februar 2017 af 321bj (Slettet)

#1 men hvordan kommer du frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2017 af StoreNord

#3     ln(e) er pr definition lig med 1.

#2     Du skyder over målet e-3 er bare en tal-faktor ligesom 4. De blir tilbage, når x-et differentieres væk.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2017 af janhaa

5 = 5ln(x)

ln(x) = 1

x = e

fordi: ln(e) = 1


Svar #6
01. februar 2017 af 321bj (Slettet)

ok men hvor er min fejl ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. februar 2017 af janhaa

x^2*0=0 \neq x^2


Svar #8
01. februar 2017 af 321bj (Slettet)

#4 hvad mener du med 2?

Det jeg ikke forstår, det er at MathCad giver en differens i stedet for en sum, når reglen for differentiation af et produkt giver en sum


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. februar 2017 af StoreNord

g(X)=4xe-3 =     (4e-3) x           Det der står i parentesen er bare et tal  ca 0,2

Så g(x) er bare           0,2x


Svar #10
01. februar 2017 af 321bj (Slettet)

står der ikke 4xe-x (det er meget gerne det der skal stå) ?

men det er mere det at jeg får en differens i stedet for en sum. ingen af disse led er da negative når de differentieres ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. februar 2017 af StoreNord

e-x differentieres til                     -1*e-x


Skriv et svar til: hvordan løser jeg denne ligning ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.