Matematik

Ligning

02. februar 2017 af ani80 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Har ikke haft matematik i alt for lang tid så jeg er kommet i tvivl med min resultat

2x-5(4-x)+3=14-(-5+2x)

2x-20+x+3=14+5-2x

2x+x+2x=14+5+20-3

5x=36

kan det passe?


Svar #1
02. februar 2017 af ani80 (Slettet)

lige meget jeg åbnede mine øjne


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2017 af Stats

I det følgende vil ændringer markeres med fed og beskrivelse fremgår i ()

2·x - 5·(4 - x) + 3 =14 - (-5 + 2·x)              1. (ligningen opskrives)
2·x - 5·4 - 5·(-x) + 3 = 14 - 1·(-5) - 1·2·x   2. (-5 og -1 er ganget ind i parentesen hhv. højre & venstre side)
2·x - 17 + 5·x = 14 + 5 - 2·x                      3. (reduktion)
7·x - 17 = 19 - 2·x                                     4. (Yderligere reduktion)
7·x - 17 + 2·x + 17 = 19 - 2·x + 17 + 2·x   5. (17 + 2x lægges til på hver side).
9·x = 36                                                     6. (Reduktion)
(1/9)·9·x = (1/9)·36                                    7. Ganger med 1/9 på hver side
x = 36/9 = 4                                               8. Reduktion.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
02. februar 2017 af ani80 (Slettet)

#2
I det følgende vil ændringer markeres med fed og beskrivelse fremgår i ()

2·x - 5·(4 - x) + 3 =14 - (-5 + 2·x)              1. (ligningen opskrives)
2·x - 5·4 - 5·(-x) + 3 = 14 - 1·(-5) - 1·2·x   2. (-5 og -1 er ganget ind i parentesen hhv. højre & venstre side)
2·x - 17 + 5·x = 14 + 5 - 2·x                      3. (reduktion)
7·x - 17 = 19 - 2·x                                     4. (Yderligere reduktion)
7·x - 17 + 2·x + 17 = 19 - 2·x + 17 + 2·x   5. (17 + 2x lægges til på hver side).
9·x = 36                                                     6. (Reduktion)
(1/9)·9·x = (1/9)·36                                    7. Ganger med 1/9 på hver side
x = 36/9 = 4                                               8. Reduktion.


Ja det ved jeg Dennis ??
Som jeg skrev så åbnede jeg mine øjne efter jeg stillede spørgsmålet, men ellers tak for hjælpen ??

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.