Matematik

Bestem ligning for tangent

02. februar 2017 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem ligningen for tangent til grafen for f, hvis røringspunkt har 1. koordinaten x=25.

Jeg fik ligningen til: 

y=0,1x-4,9

Kan dette passe? Jeg er ret meget i tvivl.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2017 af StoreNord

hvad er f(x)?


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. februar 2017 af SuneChr

Hvis din ligning er identisk med
y = 0,1·(x - 25) + f (25)
        og
f (25)  =  - 2,4
skulle alt være i orden.


Svar #3
02. februar 2017 af Egofaciens (Slettet)

f(x)= kvadratrod x


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2017 af SuneChr

Tangentligningen for
f (x) = √x
i tangeringspunktet  (25 ; 5)
er
y=\frac{1}{2\sqrt{25}}\left ( x-25 \right )+\sqrt{25}  eller   
y = 0,1x + 2,5
Konstanten i # 0 skal så ikke være  - 4,9  men derimod  + 2,5.


Svar #5
03. februar 2017 af Egofaciens (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvorfor der skal stå (x-25) og kvadratrod af 25 til sidst.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2017 af SuneChr

Tangentligningen er
y = f '(x0)·(x - x0) + f (x0)
for punktet (x0 ; f (x0))
og gælder for enhver funktion, som er defineret i x = x0


Skriv et svar til: Bestem ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.