Fysik

Beregning af dmax og dmin

05. februar 2017 af fks10 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej har lidt problem med at beregne min dmax og dmin.. 

a: 100 cm.

b: 19.5 cm

her i det vedhæftede dokument står der vidst noget om dmax og dmin på anden side 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2017 af peter lind

Det fremgår ellers ret tydelig af din vedlagte fil.

Hvis usikkerheden på længdemålingerne er 1mm , skal du beregne den maksimale bølgelængde dmaks ved at sætte  a = 100,1 cm og b = 19,4 mm. Brug dette på gitterligningen

For at finde dmin skal du i stedet bruge a = 99,9 cm og b = 19,6 cm


Skriv et svar til: Beregning af dmax og dmin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.