Kemi

Hjælp til kemi opgave

08. februar 2017 af jonni12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen som kan hjælpe mig med denne opgave? Jeg har prøvet, men det giver ingen mening. Jeg forstår ikke helt hvordan man skal løse den:

Hydrogenbromid (HBr) kan dannes ved følgende reaktion: H2 (g) + Br2 (g) --> 2HBr (g)

Hvor meget HBr kan der dannes, hvis en blanding af 4,0 g H2 og 10,0 g Br2 bringes til at reagere?

KNUS Mig :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2017 af Skaljeglavedinelektier

H2 + Br2 ----> 2 HBr

nH= m/M = 4,0 g / 2,016 g/mol = 1,9841269841 mol 

nBr2 = m/M = 10,0 g / 159,808 g/mol = 0,06257509011 mol 

mHBr = 2 · nBr2 · M = 2 · 0,06257509011 mol  · 79,93 g/mol =  10,003253905 g 


Svar #2
08. februar 2017 af jonni12 (Slettet)

Hvorfor skal man gange med 2 i den nederste linje?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2017 af Skaljeglavedinelektier

Pga. reaktionsforholdet er 1:2. 

1 H2 + 1 Br2 ----> 2 HBr


Skriv et svar til: Hjælp til kemi opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.