Matematik

Bevise formlen Fy=fx^a

08. februar 2017 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Studieportalen.

Er der nogen der kan hjælpe mig med at bevise denne formel, step by step?

Fy=fx^a

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2017 af mathon

Du har
                    y=b\cdot x^a       gennem to punkter (x_1,y_1) og (x_2,y_2)
hvoraf:
                    y_2=b\cdot {x_2}^a
                    y_1=b\cdot {x_1}^a   som ved division giver

                    \frac{y_2}{y_1}= \frac{{x_2}^a}{{x_1}^a}

                    \frac{y_2}{y_1}= \left (\frac{x_2}{x_1} \right ) ^{\! a}

                    F_y={ F_x} ^{\! a}


     man dividerer to potenser med samme eksponent ved at beholde eksponenten og dividere rødderne - linje 6.
                   


Skriv et svar til: Bevise formlen Fy=fx^a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.