Matematik

Matematik problemregning har virkelig brug for hurtig hjælp

08. februar 2017 af mielarse (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

Jeg har regneudtrykket (m*6/3)-m+10

Opgaven: Du skal vise ved at omskrive, at værdien af regneudtrykket er 10 større end m

Hvordan?

Jeg skal også skrive en regnopskrift der passer til reneudtrykket.

Den anden opgave jeg har brug for hjælp til er:

Mulighed 1

9.A kan sælge hver kalender for 40 kr. De beholder 15 kr. for hver kalender, de sælger, og skal give 25 kr. til firmaet. 9.A skal levere de kalendere de ikke sælger tilbage til firmaet.

Mulighed 2

9. A kan sælge hver kalender for 40 kr. De beholder 20 kr. for hver kalender, de sælger, og skal give 20 kr. til firmaet. 9. A skal også give 20 kr. til firmaet for hver kalender de ikke sælger.

Undersøg hvor mange af de 600 kalendere 9.a skal sælge for at mulighed 2 giver større overskud en mulighed 1 .

Håber i kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2017 af StoreNord

Forkort 6/3 til 2. Hæv parentesen. reducer. Så står der at udtrykket = m+10


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2017 af StoreNord

f1(x)=40x-25x

f2(x)=40x-20x-20(600-x)              find skæringen.


Skriv et svar til: Matematik problemregning har virkelig brug for hurtig hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.