Matematik

HJÆLP MED AT FINDE EN FORSKRIFT FOR EN LINEÆRE FUNKTION!!!

12. februar 2017 af emilie321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude. Jeg sidder stille med en opgave, og ved ikke hvordan jeg løser den. Opgaven lyder således: 

Find forskriften for den lineære funktion f, som opfylder, at f(2)=-7 og f(-6)=1

Håber der er en sød sjæl, der kan hjælpe mig! ;))


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. februar 2017 af StoreNord

Funktionens graf går igennem (2,-7) og (-6,1). Så kan du starte med at finde dens hældning, a. a=delta-y divideret med delta-x.


Svar #2
12. februar 2017 af emilie321 (Slettet)

Men hvordan finder jeg delta-y? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2017 af StoreNord

delta-y er y-tilvæksten, når du går fra det venstre punkt til det højre punkt. Her er den negativ.


Svar #4
12. februar 2017 af emilie321 (Slettet)

Men hvordan lyder forskriften for dem? det er det jeg er meget i tvivl om ...


Svar #5
12. februar 2017 af emilie321 (Slettet)

Håber ikke at jeg er alt for træls at høre på .. er bare meget i tvivl om disse 2 opgaver


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. februar 2017 af StoreNord

delta-x er x-tilvæksten, når du går fra det venstre punkt til det højre punkt.


Svar #7
12. februar 2017 af emilie321 (Slettet)

Hvad mener du med det? ...


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. februar 2017 af StoreNord

Se på punkterne i et koordinat-system. Det venstre punkt hedder A, og det højre punkt hedder B.

Når du går fra A til B, hvordan ændrer y og x sig så?


Svar #9
12. februar 2017 af emilie321 (Slettet)

Så a er y værdien og b er x værdien. Vil forskriften så være ved den første, at hældningen er 2 ved -7? eller hvordan skal man sådan lave en forskrift.. er virkelig forvirret ...


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. februar 2017 af StoreNord

Glem b lidt endnu.       

a=\frac{\Delta{y}}{\Delta{x}}


Svar #11
12. februar 2017 af emilie321 (Slettet)

Så jeg skal sige: 

-7/2 ?


Svar #12
12. februar 2017 af emilie321 (Slettet)

ved den første opgave


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. februar 2017 af StoreNord

a=\frac{\Delta{y}}{\Delta{x}}=\frac{-8}{8}


Svar #14
12. februar 2017 af emilie321 (Slettet)

Hvorfor bliver det -8/8?


Svar #15
12. februar 2017 af emilie321 (Slettet)

altså ved den første opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #16
12. februar 2017 af StoreNord

a=\frac{\Delta{y}}{\Delta{x}}=\frac{-7-1}{-6-1}=\frac{-8}{8}=-1


Brugbart svar (0)

Svar #17
12. februar 2017 af StoreNord

f(x) = ax+b

f(2) =    -1·2 +b =-7               <=>            b = ?


Svar #18
12. februar 2017 af emilie321 (Slettet)

Skal vi så finde b nu?


Brugbart svar (0)

Svar #19
12. februar 2017 af StoreNord

f(x) = ax+b

f(2) =    -1·2 +b =-7               <=>            b = ?                    Ja.


Svar #20
12. februar 2017 af emilie321 (Slettet)

Men hvordan finder vi b? 


Forrige 1 2 Næste

Der er 31 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.