Matematik

bestem h udtrykt ved b

16. februar 2017 af TrineVig (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til en Matematik opgave. 

Jeg har selv forsøgt at løse opgaven (se svar i vedhæftet fil) og vil bare høre om jeg er på rette spor 

Opgave 1: 
På figuren ses et drivhus, der er placeret op ad en mur. Glasoverfladen af drivhuset består
af to retvinklede trekanter med kateter h og b , og et rektangel, hvis ene side er 5b. Det oplyses, at rumfanget af drivhuset er 40.

Bestem h udtrykt ved b, og bestem glasoverfladen af drivhuset som funktion af b 

Vedhæftet fil: Svar til Opgave 1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2017 af MatHFlærer

I din fil er:

h=\frac{16}{b^2}

Korrekt!

---

Når du har 

A=(2\cdot\frac{h\cdot b}{2})+(\sqrt{h^2+b^2}\cdot5b)

så kan du skrive det om til

A=h\cdot b+\sqrt{h^2+b^2}\cdot5b

Indsætter du h får du:

A=\frac{16}{b^2}\cdot b+\sqrt{(\frac{16}{b^2})^2+b^2}\cdot5b

Og dette kan endvidere skrives som:

A=\frac{16}{b}+\sqrt{\frac{256}{b^4}+b^2}\cdot5b

Hvilket du egentlig også har fået. Dog kan du rydde lidt op i det. Ellers er det fornuftigt. 


Skriv et svar til: bestem h udtrykt ved b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.