Matematik

Monotoniforhold

16. februar 2017 af lisapedersen98 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Er der en som vil forklare mig hvordan man opstiller en monotonilinje for f og hvordan man finder monotoniforholdene for f?

f(x)=x^3-3x^2+1


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2017 af mathon

monotoniintervallernes grænser findes
af de x, for hvilke:

                 f{\, }'(x)=0

monotonien afgøres af fortegnsvariationen for f{\, }'(x).


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2017 af mathon

hvoraf:
                 f{\, }'(x)=3x^2-6x=3x(x-2)

                 f{\, }'(x)=3x(x-2)=0

fortegnsvariation                                    x=\left\{\begin{matrix} 0\\2 \end{matrix}\right.

for f{\, }'(x)\! \! :                   +            0            -              0             +
                       _____________0 _____________2 _____________
monotoni                           lok max                 lok min   
for f(x)\! \! :          voksende              aftagende              voksende


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.