Matematik

Løsning af eksponentiel lining

17. februar 2017 af rikke17044 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg håber der er en som kan løse denne ligning for mig :)

8*1.025^x = 19.6*0.95^x


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2017 af SuneChr

"Jeg håber der er en som kan løse denne ligning for mig :)"
Jeg håber, der er en, som kan give en anvisning på at løse denne ligning for mig :)
Der er flere muligheder.
Det letteste er nok at tage logaritmen til størrelsen på hver side af lighedstegnet.
Benyt logaritmereglen
ln (bax) = ln b  + x·ln a


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2017 af janhaa

(8,1/19,6)=(0,95/1,025)^x\\ x = \frac{\log(8,1/19,6)}{\log(0,95/1,025)}=11,63


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2017 af SuneChr

En nøjagtig løsning er

x=\frac{2\ln 2+\ln 5-2\ln 7}{\ln 2+\ln 19-\ln 41}=11,7928...


Skriv et svar til: Løsning af eksponentiel lining

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.