Kemi

6,00 g Mg reagerer med 100 mL 4 M saltsyre

21. februar 2017 af menneske1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

6,00 g Mg reagerer med 100 mL 4 M saltsyre. Ved reaktion dannes dihydrogen og magnesiumchlorid.

Opskriv et reaktionsskema for reaktionen.
Bestem hvilken af reaktanterne der findes i underskud og altså er bestemmende for, hvor meget, der kan dannes af produkterne.
Beregn volumen af dihydrogen, som dannes ved reaktionen (stuetemperatur og normalt tryk).
Beregn massen af magnesiumchlorid, som dannes ved reaktionen.
Beregn den aktuelle stofmængdekoncentration af Mg2+ i opløsningen efter endt reaktion.

Forstår ikke hvordan jeg skal beregne dette.
Er der en der kan hjælpe mig med opgaverne, tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2017 af janhaa

Mg + 2HCl => H2(g) + MgCl2

Mg: 0,247 mol

HCl: 0,4 mol

HCl i underskudd

gir 0,2 mol H2(g)

pV = nRT

V = (0,2*00821*298)/1 = 4,9 L


Svar #2
21. februar 2017 af menneske1 (Slettet)

Tak!
MenhHvordan er du kommet frem til 2 - 5?


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. februar 2017 af mathon

                                   Mg (s)  +  2HCl (aq)  \rightarrow  H(g) + MgCl2 (aq)
ækvivalente mængder:
   1 mol       2 mol                            1 mol    1 mol

dvs i ækvivalentforholdet
                                          Mg:HCl=1:2
og de aktuelle
stofmængder:    
                                        n(Mg)=\frac{6{,}00\;g}{24{,}305\; \tfrac{g}{mol}}=0{,}25\; mol          

                                        n(HCl)=\left (0{,}100\;L \right )\cdot \left ( 4\; \tfrac{mol}{L} \right )=0{,}4\; mol 

dvs
de aktuelle forhold:
                                          Mg:HCl=1:1.6   som er HCl i underskud.



                          


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. februar 2017 af mathon

0{,}4\;mol\;HCl\equiv 0{,}2\;mol\;H_2

                                    V_{H_2}=\frac{n\cdot R\cdot T}{p}=\frac{(0{,}2\; mol)\cdot \left ( 0{,}083145\; \tfrac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot ((273{,}15+20)\; K)}{1{,}01325\; bar}=4{,}8\; L


Svar #5
21. februar 2017 af menneske1 (Slettet)

Tak for det :)
Sidder også og kæmper med den her:
 

120 g methan CH4 afbrændes i atmosfærisk luft. Forbrændingsgasserne bobles gennem 100 L vand, så 3/4 af den dannede CO2 opløses i vandet.

Beregn masse og volumen af den mængde dioxygen, er ækvivalent med mængden af methan.
Beregn masseprocent og stofmængdekoncentration af carbondioxid i vandet.
Beregn masse af vand, som dannes ved forbrændingen.


Skriv et svar til: 6,00 g Mg reagerer med 100 mL 4 M saltsyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.