Matematik

Løsning af to ligninger lig hinanden

22. februar 2017 af miljoi - Niveau: B-niveau

Jeg skal løse vedhæftede billede - jeg får den til 2,67 og 1,67 - den skal løses uden hjælpemidler, og skal give -3 eller -1, og jeg kan ikke få den til at gå op

Vedhæftet fil: ligninggggg.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2017 af mathon

                   \frac{-3}{x^2}+3=\frac{4}{x}+4\; \; \; \; \; \; \; \; x\neq0         der multipliceres med x^2

                     -3+3x^2=4x+4x^2

                     x^2+4x+3=0

                            x=\left\{\begin{matrix} -1\\-3 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2017 af janhaa

multiply with x^2, thus:

-3+3x^2=4x+4x^2\\ x^2+4x+3=(x+1)(x+3)=0\\ x=-1,\,x=-3


Skriv et svar til: Løsning af to ligninger lig hinanden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.