Matematik

Beregning af priselasticitet

22. februar 2017 af 123434 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Efterspørgslen efter øl er givet ved Q=15-1/4p

Hvad er priselasticiteten hvis prisen er 20 kroner. 

Min udregning

Jeg isolerer p i formlen, for at få en funktion af prisen

Q=15-1/4p

Q-15=15-1/4p-15

Q-15=-1/4p

(Q-15)/(-1/4)=-1/4p:(-1/4)

p=-1/4Q+60

Nu har jeg en funktion for prisen

Jeg indsætter 20(tallet 20 angiver prisen for en øl) på Q's plads. 

p=-1/4*20+60=-5+60=55

Jeg benytter formlen for priselasticitet

ep=-(p)/(p-b)

Hvor p er prisen og b er skærringen med y-aksen. Ud fra prisfunktionen p=-1/4Q+60, så er 60 skærringen med y-aksen

ep=-(55)/(55-60)=11

Jeg har beregnet priselasticiteten til 11. Er min fremgangsmetode korrekt?

Tusind tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2017 af pure07

I fremtiden vil jeg råde dig til at bruge Insert Equation funktionen. Ovenstående er ret uoverskueligt


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2017 af Evorg (Slettet)

Du er jo givet funktionen for Q (mængde) og du kender prisen (20 kr.). Derfor kan du blot indsætte 20 på P's plads i funktionen for at beregne Q.

Q=15-\frac{1}{4}P

Q=15-\frac{1}{4}*20

Q=15-5

Q=10

Så beregner du priselasticiteten:

\varepsilon_Q,_P = \frac{1}{slope}*\frac{P}{Q}

Hvor slope er hældningen på den funktion, hvor du selv havde isoleret p: P=-4Q+60

\varepsilon_Q,_P = \frac{1}{-4}*\frac{20}{10}

\varepsilon_Q,_P = -0,25*2

\varepsilon_Q,_P = -0,5

Det er mit bedste bud på det i hvert fald :-)


Skriv et svar til: Beregning af priselasticitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.