Matematik

Opstil en potensfunktion?

23. februar 2017 af YAKA (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey

Jeg sidder fast men en forholdsvis simpel opgave, men er desværre gået i stå.

Opgaven lyder: 

I år 2012 var omsætningen hos et firma 5000 kr som vokser med hvert år 7% siden 2012.

x er antal år efter 2012, og jeg skal kunne opstille en potensfunktion som beskriver omsætningen som funktionen af tiden x. 

Formlen for potensfunktion er: y=b*x^a

Vi ved at a må være 7, men hvad er b? Normalt har man to koordinater til bestemmelse af b, 

Udover det ved jeg at b er den værdi der er på yaksen når x=1 dvs. (1,b)

Så mit spørgsmål er hvordan bestemmer jeg b?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2017 af mathon

Hvis du prøver med en eksponentiel funktion, hjælper det måske:

Formlen for en eksponentiel funktion
er:
                  y=b\cdot a^x\; \; \; \; \; \; \; \; a=1+p\cdot 10^{-2}

                            y=\textbf{5000}\cdot 1{,}07^x


Svar #2
23. februar 2017 af YAKA (Slettet)

Tak for svaret. Giver bedre mening 


Skriv et svar til: Opstil en potensfunktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.