Matematik

Ligning for tangent og bestemmelse af gradtal

26. februar 2017 af asdsadsd1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har brug for hjælp til at besvare 'bestem en ligning for denne tangent' og 'Beregn gradtallet for den spidse vinkel mellem tangenten og andenaksen'


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2017 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. februar 2017 af mathon

Differentier og
opstil tangentligningen.


Svar #3
26. februar 2017 af asdsadsd1 (Slettet)

Da tangenten går gennem koordinatsystemets begyndelsespunkt (0,0), kommer man jo ikke videre, da man ikke må dividere med nul


Svar #4
26. februar 2017 af asdsadsd1 (Slettet)

Så kommer det til at se således ud, og det går jo ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2017 af mathon

Differentier nu først.


Svar #6
26. februar 2017 af asdsadsd1 (Slettet)

f'(x)=1+(1/x)


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. februar 2017 af mathon

Hvoraf tangentligningen:

                                     y=\left ( 1+\frac{1}{x_o} \right )\cdot (x-x_o)+x_o+\ln(x_o)   hvor røringspunktet er (x_o,y_o)

gennem (0,0)
                                     0=\left ( 1+\frac{1}{x_o} \right )\cdot (0-x_o)+x_o+\ln(x_o)   hvoraf x_o kan beregnes.


                     


Svar #8
26. februar 2017 af asdsadsd1 (Slettet)

Okay, hvordan kommer jeg frem til en ligning herfra så?


Svar #9
26. februar 2017 af asdsadsd1 (Slettet)

Kan du også hjælpe med gradtallet? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. februar 2017 af mathon

Vinklen med x-aksen er

                              v_x=\tan^{-1}\left ( 1+e^{-1} \right )


Skriv et svar til: Ligning for tangent og bestemmelse af gradtal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.