Matematik

Hjælp til ligning for tangenten.

28. februar 2017 af Caro1768 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg kunne virkelig godt bruge noget hjælp til en opgave i min matematikaflevering. 

Opgaven lyder som følger:

En funktion f er givet ved f(x)= x^3 +e^x +1 

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (0,f(0)). 

På forhånd tak for hjælpen ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2017 af janhaa

slope:  f ' (x) = 3x^2 + e^x, dvs:

a = f ' (0) = 1

P = (0, 2), altså

y(t) - 2 = a*(x - 0) = 1*(x-0)

y(t) = x + 2


Skriv et svar til: Hjælp til ligning for tangenten.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.