Fysik

FYSIK HJÆLP!!!

01. marts 2017 af 12345hey (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa :)

Jeg har kigget på disse to opgaver og jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal håndtere dem...

Det kunne være meget dejligt, hvis i kunne give mig en forklaring på hvad man skal gøre :)

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2017 af peter lind

Der er en fejl i skemaet på figuren. Der skal stå - foran alle tal. overgangen fra grundtilstanden til den laveste energi i p tilstanden -3.54eV -(-5,39eV)    Denne Energi giver anledning til at et det udsendes en bølgelængde ΔE = h*f = h*c/λ hvor h er plancks konstant, c er lyshastigheden i vacuum og λ er lysbølgelængden  


Svar #3
02. marts 2017 af 12345hey (Slettet)

Okay, så jeg skal bruge formlen: ΔE = h*f, men hvad skal jeg putte istedet for f?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2017 af peter lind

f er frekvensen. Det er blot sat ind som en forklaring.Du skal bruge ΔE  = h*c/λ


Svar #5
02. marts 2017 af 12345hey (Slettet)

Så stykket kommer til at se således ud:

E=299,792*(6,626070040*10-34/5,39)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2017 af peter lind

Slet ikke. ΔE er -3,54 eV -(-5,39 eV)

Højre side skakl være h*c/λ hvor λ er den ukendte bølgelængde


Svar #7
03. marts 2017 af 12345hey (Slettet)

Så det bliver istedet:

E=299,792*(6,626070040*10-34/(-3.54 eV-(-5,39 eV)

Men forstår ikke hvordan man udregner højre side


Svar #8
03. marts 2017 af 12345hey (Slettet)

Kunne du muligvis skrive stykkerne op for, da jeg er lidt forvirret nu :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. marts 2017 af peter lind

ΔE = 5,39-3.54 = 1,85eV = h*c/λ  <=> λ = h*c/1,85eV   pas på enhederne. eV hører ikke til standartenhederne


Skriv et svar til: FYSIK HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.