Matematik

HJÆLP TIL HALVERINGSTIDS OPGAVE

07. marts 2017 af longboard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et bestemt radioaktivt stof har en halveringstid pa° 30,17 a°r. I en model kan mængden af tilbageværende stof som funktion af tiden beskrives ved

N(t)=17,5⋅a^t ,
hvor N (t ) er mængden af tilbageværende stof (ma°lt i gram) til tidspunktet t (ma°lt i a°r).

a)  Bestem konstanten a for det pa°gældende stof. 

Hvordan gør jeg dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2017 af peter lind

N(t) = 17,5(½)t/30,17år = 17,5* ( (½)1/30,17)t


Skriv et svar til: HJÆLP TIL HALVERINGSTIDS OPGAVE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.