Matematik

partiel integration hjælp

09. marts 2017 af 321bj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen. Jeg sidder med 2 integraler som jeg skal løse ved brug af partiel integration. (de er vedhæftet). Jeg skal løse dem analytisk

Med den første kan jeg ikke komme videre. Skal jeg substituere noget eller skal jeg lave partiel integration igen? Har prøvet at bytte om så u(x) = ln(x) og v(x) = x men fik heller ikke et integral jeg kunne løse eller kan man godt løse integralet af x*ln(x)-x*1 i hånden?

Med den anden er jeg forvirret over hvilket der skal være u(x) og v(x). Hvis  v(x) = x så v´(x) = 1 og hvis v(x) = e2x så er v´(x) = 2e2x og synes ikke jeg får et integral der uden videre kan løses i hånden ved nogen af dem. SÅ skal jeg lave partiel integration eller substituere noget her?
 

Vedhæftet fil: kk.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2017 af peter lind

Den første skal i begge partiel integration. Du skal i den første integrere x og differetiere ln(x). Du gør det faktisk rigtigt så fortsæt bare.

I den anden skal du integrerer e2x og diffentiere x


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2017 af MatHFlærer

Kig her: Opgaver


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2017 af mathon

    

       \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \int e^{2x}\cdot x\, \mathrm{d}x=\tfrac{1}{2}e^{2x}\cdot x-\tfrac{1}{2}\int e^{2x}\cdot 1\, \mathrm{d}x=2\cdot \tfrac{1}{4}e^{2x}\cdot x-\tfrac{1}{4}e^{2x}+k=\tfrac{1}{4}e^{2x}\cdot\left ( 2x-1 \right )+k


Skriv et svar til: partiel integration hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.