Matematik

Hjælp til matematik - guldins regler

16. marts 2017 af Poul4321 (Slettet) - Niveau: C-niveau

nogle som kan hjælpe mig med denne opgave? 

Jeg ved hvad facit er, men kan slet ikke få det til det rigtige.. 

FACIT


a) A=724,92  

b) V=669,79


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2017 af janhaa

V_y=\pi \int_a^b x^2\,dy\\ \\ x = f(y)


Svar #2
16. marts 2017 af Poul4321 (Slettet)

Forstår ikke din Formel???

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2017 af mathon

Guldins regler, (efter den schweiziske matematiker Paul Guldin, 1577-1643), to sætninger om overfladeareal hhv. rumfang af et omdrejningslegeme, dvs. et legeme fremkommet ved rotation af en plan, lukket kurve omkring en akse i dens plan; aksen må ikke skære kurven. Overfladearealet vil ifølge den første regel være givet ved 2πrB, hvor r er afstanden fra aksen til kurvens massemidtpunkt og B buelængden af kurven. Den anden regel siger, at legemets rumfang er 2πRA, hvor A er arealet begrænset af kurven og R afstanden fra aksen til dette areals massemidtpunkt. Reglerne kan bevises vha. integralregning; i hvert fald den anden var kendt af den græske matematiker Pappos i 300-t. e.Kr.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2017 af mathon

Du skal bestemme trekantens sidelængder og 
benytte: 
                      Guldins første regel på siderne hver især for at beregne overfladen af omdrejningslegemet.

 beregne trekantens massemidtpunkt samt areal
og benytte:
                      Guldins anden regel  for at beregne volumen af omdrejningslegemet.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik - guldins regler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.