Matematik

Vektor

16. marts 2017 af Hanne55 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der bliver givet a = (5/-3) og begyndelsepunktet er (2,1)

Hvordan bestemmer jeg a og finder endepunktet


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2017 af PeterValberg

Du har allerede vektor a's koordinater

\vec{a}=\binom{5}{-3}

og du får begyndelsespunktet P(2,1), som kan beskrives som stedvektoren

\overrightarrow{OP}=\binom{2}{1}

Endepunktet Q (lad os bare kalde den det), kan findes som stedvektoren

\overrightarrow{OQ}=\overrightarrow{OP}+\vec{a}=\binom{2}{1}+\binom{5}{-3}=.....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.