Matematik

Eksponentinel funktion opgaver

21. marts 2017 af hwdhjqd (Slettet) - Niveau: C-niveau

En virksomhed producerer træplanker. Der går en del træ til spilde under produktionen. Det antal kilo træplanker som bliver produceret kan beskrives med formlen f(x)=0,89*x^0,93 
Hvis f(x) er antal kilo traplanker, der kommer ud af produktionen, og x er antal kilo træ, der bliver puttet ind i produktionen.

Mit spg er hvis man skal beregne hvor mange kilo træplanker man får ud af at producere 800 kilo træ, skal man så bare indsætte 800 i stedet for x i forskriften?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2017 af SuneChr

Det er en potensfunktion.
Ja, det er rigtigt.
f (800) = 0,89·8000,93
_____________
kg = "kilogram" og ikke "kilo"
kilo, alene, betyder 1000


Skriv et svar til: Eksponentinel funktion opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.