Matematik

Areal af cirkel

22. marts 2017 af Am1a2n3 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej!

Jeg vil gerne have hjælp til denne opgave (Se bilag). Jeg skal finde arealet af det grønne område. Det grønne område har en radius på 10 cm, og det hvide område har en radius på 5 cm. Pi=3,14. Kan jeg trække arealet  af det grønne område fra det hvide område?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2017 af Number42 (Slettet)

Bedre omvendt: Pi R^2 - Pi r^2 hvor R=10 og r=5 

A = Pi(100-25) = Pi 75 er det grønne areal


Svar #2
27. marts 2017 af Am1a2n3 (Slettet)

Tak


Svar #3
27. marts 2017 af Am1a2n3 (Slettet)

Men skal det ikke også ganges med Pi?

Så: Pi(100-25)=3,14*75=235,5


Skriv et svar til: Areal af cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.