Matematik

eksp. funktion

27. marts 2017 af Sahra123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, sidder med denne opgave og kan ikke komme videre:

I en model er udviklingen i antallet af tigre i Indien bestemt ved  f(x)=3600*0,8544^x

hvor f(x) er antallet af tigre x år efter 2002

a) Bestem f(0) og bestem halveringskonstanten for f(x)
f(0) = 3601
Halveringskonstant = 4,404

b)Benyt modellen til at bestemme den årlige vækstrate for antallet af tigre i Indien. 
vækstrate = -14,56%

c) Bestem f'(5) og giv e fortolkning af dette tal. 

Hvordan gør man i opgave c?


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2017 af SuneChr

c)
SP 2703172314.PNG

Vedhæftet fil:SP 2703172314.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2017 af StoreNord

#0  Hvis du har svært ved at differentiere, kan jeg nævne at hvis f(x)=4x, så er f'(x)=4x*ln(4).


Svar #3
27. marts 2017 af Sahra123 (Slettet)

Det forstår jeg ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2017 af SuneChr

\left ( ba^{x} \right )^{'}=\left ( \ln a \right )\cdot ba^{x}


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2017 af mathon

          f{\, }'(5) er den årlige antalsændring i 2007   (5 år efter 2002).


Skriv et svar til: eksp. funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.