Matematik

Vektor og vikårlig tal

30. marts 2017 af Rei66 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Der er givet tre punkter A(0, -3), B(t, 2t-3) og C(7,1), hvor t er et vilkårligt tal.

Bestem værdien af t således, at vektoren AB er vinkelret på vektoren BC.


Hvilken formel skal man bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2017 af fosfor (Slettet)

Sæt prikproduktet lig 0 og løs den resulterende ligning

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2017 af janhaa

\vec{AB}\perp \vec{BC}\\ \\ \vec{AB}\cdot \vec{BC}=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2017 af MatHFlærer

\mathbf{\overrightarrow{AB}}=\begin{pmatrix} t\\2t \end{pmatrix}

\mathbf{\overrightarrow{BC}}=\begin{pmatrix} 7-t\\4-2t \end{pmatrix}

Løs som #2 har skrevet.


Skriv et svar til: Vektor og vikårlig tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.