Matematik

Nulpunkter, fortegn mm.

04. april 2017 af linimuzz (Slettet) - Niveau: A-niveau

En som kan hjælpe med vedlagte opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2017 af mathon

https://media.studieportalen.dk/forums/files/1748639.png


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2017 af mathon

               f(x)=\tfrac{1}{2}x^2\left ( x^2-(\sqrt{8})^2 \right )\; \; \; \; \; \; -3\leq x\leq 3

               f(x)=\tfrac{1}{2}x^2\left ( x-2\sqrt{2} \right )\left ( x+2\sqrt{2} \right )

...

                f{\, }'(x)=2x^3-8x=2x\left ( x^2-4 \right )=2x\left ( x^2-2^2 \right )=2x\left (x+2 \right )\left ( x-2 \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2017 af mathon

fortegnsvariation
for f{\, }'(x)\! \! :                -          0         +         0         -          0         +    
                   -3__________-2__________0__________2__________3    

monotoni                       lok min           lok max          lok min
for f(x)\! \! :        aftagende       voksende      aftagende        voksende
                      


Skriv et svar til: Nulpunkter, fortegn mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.