Matematik

HJÆLP!!!!!! Omkreds!! Færdighedsprøve!

04. april 2017 af trunzze - Niveau: 8. klasse

Hejsa! 

Det drejer sig om omkredset på en oval i delopgave 3,5. Jeg er tvivl om de røde buestykkers længder.. 

Hilsen mig! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2017 af peter lind

Vinklen u og v er 60º = 360º/6 defor er de søgte buelængder 2πr/6


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2017 af StoreNord

hver


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2017 af fosfor (Slettet)

Der er 4 stykker
De to sorte har hver vinkel 120 grader og radius 15
De to røde har hver vinkel 60 grader og radius 30

2 * (15*120*pi/180) + 2 * (30*60*pi/180) = 40pi

Da længden af v graders cirkelskive med radius r er:
r*v*pi/180


Svar #4
04. april 2017 af trunzze

#3

Der er 4 stykker
De to sorte har hver vinkel 120 grader og radius 15
De to røde har hver vinkel 60 grader og radius 30

2 * (15*120*pi/180) + 2 * (30*60*pi/180) = 40pi

Da længden af v graders cirkelskive med radius r er:
r*v*pi/180

Hej, tak for hurtigt svar! Jeg har forstået det med de sorte cirkler, men jeg har ikke helt forstået, at de røde cirkelbuers vinkler er lig 60 grader. Hvordan ser du det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2017 af StoreNord

Det er selvfølgelig fordi trekanterne er ligesidede.


Skriv et svar til: HJÆLP!!!!!! Omkreds!! Færdighedsprøve!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.