Matematik

En funktion f er givet ved f(x)=ln(x)+x4, x>0. Bestem f'(x).

10. april 2017 af carolinahansen1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan hjælpe? :)

En funktion f er givet ved f(x)=ln(x)+x4, x>0.

Bestem f'(x). 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2017 af janhaa

f ' (x)=\frac{1}{x}+4x^3


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2017 af Therk

Nu har du godt nok fået svaret i #1, men lad mig give lidt forklaring på hvad der sker:

1) Når du differentierer en funktion, så kan du differentiere hvert led for sig.

2) Slå op i din formelsamling hvad ln(x) differentieres til.

3) Polynomiet x4 stoler jeg på du godt kan finde ud af at differentiere. Ellers se #1.


Svar #3
10. april 2017 af carolinahansen1234 (Slettet)

Tusinde tak 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2017 af Number42 (Slettet)

Altså resultatet er 1/x+4

med mindre der skulle stå ln(x) + x^4


Skriv et svar til: En funktion f er givet ved f(x)=ln(x)+x4, x>0. Bestem f'(x).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.