Matematik

Bestemme x,y komponenter, størrelse og retningen af det elektriske felt.

10. april 2017 af dasiyangel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP

Er der en venlig sjælp som kan hjælpe mig den opgave som jeg har vedhæftet som et billede, det er opgave a og b, jeg snakker om. Jeg skal bestemme x,y komponenter, størrelsen og retningen af det elektriske felt. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2017 af hesch (Slettet)

Benyt Gauss' lov:

E = q / ( 4πε0r2 )       ( vektorlængde )

E peger væk fra positiv og mod negativ ladning, benyt superpositionsprincippet.


Svar #2
10. april 2017 af dasiyangel (Slettet)

Hvordan bestemmer jeg r^2? Det er der jeg sidder fast :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2017 af hesch (Slettet)

Det er afstandens kvadrat, mellem ladningen og beregningspunktet.

Benyt Pythagoras:

r2 = (Δx)2 + (Δy)2

Fx:  Δx = xladning - xberegning


Svar #4
10. april 2017 af dasiyangel (Slettet)

Okay, du må også lige hjælpe mig med hvordan jeg bestemmer beregninspunket, så kan jeg godt løse opgaven :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2017 af hesch (Slettet)

Det står jo i opgaven, fx:

c)   (x;y) = (0.15 ; -0.4)

I dette punkt beregner du felterne fra de to ladninger.  Addér felterne vektorielt ( superposition ).


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. april 2017 af hesch (Slettet)

Husk at holde tungen lige i munden med hensyn til fortegn !


Skriv et svar til: Bestemme x,y komponenter, størrelse og retningen af det elektriske felt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.