Matematik

løs følgende ligning

13. april 2017 af jenshansen21 (Slettet) - Niveau: A-niveau

(3x3/4) + 2 = 8 ??

hvordan løser man denne her ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2017 af mathon

              \left (\frac{3x^3}{4} +2 \right )=8            multiplicer med 4

              4\cdot \left (\frac{3x^3}{4} +2 \right )=4\cdot 8

              3x^3 +4\cdot 2 =32

               3x^3 =24

               x^3 =8=2^3

               x =2


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2017 af sarahjacobsen1 (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2017 af mathon

#2

…for at bortskaffe nævneren.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2017 af sarahjacobsen1 (Slettet)

#3

…for at bortskaffe nævneren.

okay tak, ville lige følge med 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2017 af Eksperimentalfysikeren

I komplekse tal er der to løsninger mere.

Hvis man skriver ligningen x3 = 8 om til x3 - 8 = 0, kan man dividere på begge sider af lighedstegnet med x minus den fundne løsning: (x3-8)/(x-2) = 0. Derved fremkommer en andengradsligning, der har to komplekse løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. april 2017 af mathon

så den fuldstændige løsning 
er:

              x=2                                     x\in \mathbb {R}

                                   
             x=\left\{\begin{matrix} 2\\-1-\sqrt{3}\, i \\ -1+\sqrt{3}\, i \end{matrix}\right.                  x\in \mathb {C}


Skriv et svar til: løs følgende ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.