Matematik

Triogonometri - hjælp søges til 2 opgaver

13. april 2017 af 1234matematikspasser (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der vil hjælpe mig med opgave 1 og 3??

Vedhæftet fil: Aflevering 10B.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2017 af Bianca2009

Hvis man kender 2 sider og den mellemliggende vinkel som i dette tilfælde, kan man bruge cosinusrelationerne til at bestemme den manglende side:

a^2  =  b^2 + c^2  -  2 . b . c . cos A
b^2  =  a^2 + c^2  -  2 . a . c . cos B
c^2  =  a^2 + b^2  -  2 . a . b . cos C

Formlerne kan endvidere anvendes til at bestemme en vinkel, hvis vi kender alle 3 sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2017 af Bianca2009

jeg læste forkert troede det var opgave 2


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. april 2017 af hesch (Slettet)

Opgave 1: 

a) Ved to ensvinklede figurer, A og B, vil alle tilsvarende længdemål i figurerne have det samme forhold, altså her: A1,længde / B1,længde = 3.

b) Eftersom alle arealer beregnes ved  k * længdemål * længdemål, fx:

Areal af rektangel = 1 * længde * højde.
Areal af cirkel =       π * radius * radius
Areal af trekant =     ½ * højde * grundlinie

osv., forholder arealerne sig som kvadratet på længdeforholdet,  Aareal / Bareal = 32 = 9.

Evt. forhold mellem volumener forholder sig som længdeforholdet3.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2017 af hesch (Slettet)

#3:  PS:

Du kan se det ud fra enheder:

Længde måles i [m]
Areal i [m2]                  ( altså længde * længde )
Volumen i [m3]


Svar #5
13. april 2017 af 1234matematikspasser (Slettet)

#3

Opgave 1: 

a) Ved to ensvinklede figurer, A og B, vil alle tilsvarende længdemål i figurerne have det samme forhold, altså her: A1,længde / B1,længde = 3.

b) Eftersom alle arealer beregnes ved  k * længdemål * længdemål, fx:

Areal af rektangel = 1 * længde * højde.
Areal af cirkel =       π * radius * radius
Areal af trekant =     ½ * højde * grundlinie

osv., forholder arealerne sig som kvadratet på længdeforholdet,  Aareal / Bareal = 32 = 9.

Evt. forhold mellem volumener forholder sig som længdeforholdet3.

Mange tak :))


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. april 2017 af StoreNord

Opgave 3)

    I en 30-60 trekant er forholdet mellem kateterne √3; så     BD=AD*√3=       11,55 meter

    Så profilet af det nedstyrtede areal er:                      ½*11,55*20     =    115,47  kvadrat-meter

    Dets bredde er:           115,47/110=1.05 meter

Se også vedhæftede billede.


Svar #7
15. april 2017 af 1234matematikspasser (Slettet)

#6

Opgave 3)

    I en 30-60 trekant er forholdet mellem kateterne √3; så     BD=AD*√3=       11,55 meter

    Så profilet af det nedstyrtede areal er:                      ½*11,55*20     =    115,47  kvadrat-meter

    Dets bredde er:           115,47/110=1.05 meter

Se også vedhæftede billede.

Mange tak :D


Skriv et svar til: Triogonometri - hjælp søges til 2 opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.