Matematik

Matematik spørgsmål

16. april 2017 af Marcomørk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Figuren viser et kort over et område på Østerbro i København. Nogle mål er angivet på figuren.

En person befinder sig i punktet A og skal gå til punktet C. Hun kan vælge at gå den direkte rute A-C eller gå ruten A-B-C.

a) Hvor meget længere er ruten A-B-C end ruten A-C? 


Svar #1
16. april 2017 af Marcomørk (Slettet)

Dette er det vedhæftede billede:

Håber i kan hjælpe:)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2017 af Mathias7878

Tænker vi har brug for en figur for at kunne hjælpe dig videre. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2017 af Mathias7878

#2

Tænker vi har brug for en figur for at kunne hjælpe dig videre. 

Glem min kommentar.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2017 af Mathias7878

Du kan benytte cosinusrelationerne til at bestemme AC:

|AC| = \sqrt{AB^2+BC^2-2*AB*BC*cos(B)}

- - -

 

 


Svar #5
16. april 2017 af Marcomørk (Slettet)

Er helt lost i den her opgave, skal jeg så bare indsætte tallene i den formel du lige har skrevet?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. april 2017 af MatHFlærer

Ja, men din figur er meget svær at læse.


Svar #7
16. april 2017 af Marcomørk (Slettet)

Okay prøver, tak for hjælpen:)


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. april 2017 af MatHFlærer

Ok, jeg tror at AB=158m, så indsæt 158 på AB's plads, tilsvarende med de andre sider osv.


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. april 2017 af Mathias7878

Ja, du vil få:

AC = 464,575

ABC = 158+426 = 584

dvs, ruten ABC er 584-464,575 = 119,425 længere 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. april 2017 af StoreNord

 |AC|=\sqrt{AB^2+BC^2-2*AB*BC*cos(94)}


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. april 2017 af StoreNord

Skitse vedhæftet.

Og jeg er helt enig med I andre.                  :)

Og til Gymnasieteacher:     Min browser blir større, når jeg trykker på Ctrl og +.

Vedhæftet fil:Matematik spørgsmål.png

Brugbart svar (0)

Svar #12
17. april 2017 af MatHFlærer

Mange tak! StoreNord, men mangler brillerne, så det gør bare livet endnu sværere for mig.. :-) 


Svar #13
17. april 2017 af Marcomørk (Slettet)

Jeg får enten 3575,21 eller 275,56

Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #14
17. april 2017 af MatHFlærer

Bruger du CAS eller hvordan?


Skriv et svar til: Matematik spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.