Kemi

Koncentration af Nacl i fortyndet opløsning

17. april 2017 af Kbrondby - Niveau: C-niveau

20,00ml 0,100mol/L NaCl overføres til 500mL målekolbe. 

Hvad er koncentrationen af NaCl i den fortyndet opløsning? 

Handler det blot om at jeg skal aflæse sætninge til 0,100mol/L?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2017 af mathon

Fortyndingsfaktor:
                                 \frac{20}{500}=\frac{40}{1000}=0{,}04

                                 \left [ NaCl \right ]_{fort}=0{,}04\cdot \left ( 0{,}100\; M \right )=0{,}0040\; M


Svar #2
17. april 2017 af Kbrondby

Tak for svar :) 


Svar #3
17. april 2017 af Kbrondby

Lige et spørgsmål, Mahon.. 

Kan du forklare dig hvorfor du gør som du gør? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2017 af mathon

20,00 mL 0,100 M NaCl indeholder
                                                             n(NaCl)=\left (0{,}020\; L \right )\cdot \left (0{,}100\; \tfrac{mol}{L} \right )=0{,}002\; mol

Dette antal mol får nu
et volumen på 500 mL:
                                               [NaCl]=\frac{0{,}002\; mol}{0{,}500\; L}=\frac{0{,}004\; mol}{1{,}000\; L}=0{,}004\; M


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2017 af mathon

Latex "optræder" selvrådeligt for tiden!

20,00 mL 0,100 M NaCl indeholder:
                   
                                    n( NaCl )=\left (0{,}020\; L \right )\cdot \left (0{,}100\; \tfrac{moæ}{L} \right )=0{,}002\; mol

Dette antal mol får nu
et volumen på 500 mL:

                                    [ NaCl ]=\frac{0{,}002\; mol}{0{,}500\; L}=\frac{0{,}004\; mo}{1{,}000\; L}=0{,}004\; M


Skriv et svar til: Koncentration af Nacl i fortyndet opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.