Matematik

En funktion er givet ved f(x)=6x^2

18. april 2017 af GymnasiuItm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er meget i tvivl om hvordan jeg bestemmer forskiften og regner det ud

Bestem forskriften for den samfunktion til f(x), hvis graf går gennem punktet P(1,10)

- Hvordan kan du "nemt" tjekke om du har regnet rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2017 af janhaa

F(x) = int 6x^2 dx = 2x^3 + c

2*1^3 + c = 10

c = 8

F(x)=2x^3+8


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2017 af MatHFlærer

Brug integralet:

Og indsæt punktet

Forskriften er


Skriv et svar til: En funktion er givet ved f(x)=6x^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.