Matematik

matematik hjælp please

19. april 2017 af Mille564 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan skal jeg regne det ud?????


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2017 af mathon

a)

        a=1
        b=(-7)
        c=12

Parablens toppunkt: T\left ( x_T\, ;y_T \right ) 

                                          x_T=\frac{-b}{2a}

                                          y_T=c-a\cdot {x_T}^2


Svar #3
19. april 2017 af Mille564 (Slettet)

skal jeg finde diskriminanten


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2017 af mathon

b)
           P(x)=x^2-7x+12=(x-3)(x-4)=0


Svar #5
19. april 2017 af Mille564 (Slettet)

forstår ikk helt, kan du give nogle forklaringer :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. april 2017 af mathon

Parablens toppunkt:
                                          x_T=\frac{-b}{2a}=\frac{7}{2}

                                          y_T=12-1\cdot \left ( \frac{7}{2} \right )^2=\frac{48}{4}-\frac{49}{4}=-\frac{1}{4}

                                          T\left ( \tfrac{7}{2}\, ;-\tfrac{1}{4} \right )


                                  


Skriv et svar til: matematik hjælp please

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.