Matematik

Hastighed

28. april 2017 af Chaqueline (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvor lang tid tager det fra man springer, til man rammer vandoverfladen, hvis man springer fra en femmetervippe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2017 af Number42 (Slettet)

Acceleration er g = 9,82

hastighed er v = g t hvor t er tiden

Afstanden er s = 1/2 g t^2 

s = 5 meter så 5 = 1/2 g t^2 hvoraf 10 = 9,82 t^2 og t^2 = 10/9,82

Så t = Sqrt(10/9,82) =  1,009 

Man har så hele 1,009 sek at tænke over om man skulle have sprunget eller ikke.


Svar #2
28. april 2017 af Chaqueline (Slettet)

1000 tak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2017 af SuneChr

Hvis man passivt lader sig falde ud fra kanten af vippen, er ovenstående korrekt.
Men springer man fra vippen, vil man følge en opadgående parabelbue, til man når toppunktet og derefter nedad langs buen. Indtil man er nået til niveauet for vippen, har man allerede brugt noget tid.


Skriv et svar til: Hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.