Matematik
Matematik
29. april 2017 af
Natashha (Slettet)
-
Niveau: C-niveau
Hej
Nogen, der kan tjekke, om det er rigtigt eller forkert. Der er nemlig karaktergivning lige efter en aflevering, hvori disse to opgave er.
Håber I kan hjœlpe :)
Opgave 1:
Jeg får at vide, at for kuld af nyfødte grise viser nedenstående tabel sammenhørende værdier af den gennemsnitlige fødselsvægt x pr. gris i kuldet (målt i g) og den gennemsnitlige vægt y af moderkagen pr. gris i kuldet (målt i g) .
X 688 795 878 999
y 50 100 150 200
Sammenhængen mellem x og y er: y=ax+b, hvilket er en lineær sammenhæng.
Jeg skal nu bestemme a og b, hvilket jeg gør via. en regressionsanalyse på Geogebra.
Sammenhængen er: g(x)=0,49x-286,46
Ud fra dette, kan jeg konkludere, at a=0,49, og b=-286,46.
.
Jeg skal nu bestemme den gennemsnitlige vægt af moderkagen pr. gris i kuldet, når den gennemsnitlige fødselsvægt pr. gris i kuldet er 950 g, hvilket jeg gør på følgende måde:
g(x)=0,49x-286,46
g(x)=0,49*950-286,46
g(x)=179,04
Det vil sige, at den gennemsnitlige vægt af moderkagen pr. gris i kuldet, når den gennemsnitlige fødselsvægt pr. gris i kuldet er 950 g er 179,04 g.
Opgave 2:
Jeg får at vide, at i nedenstående trekant ABC er AB= 10, ?A= 30° og ?B= 130 °.
Jeg vil nu bestemme AC, hvilket jeg gør på følgende måde:
Jeg vælger, at finde ?C på således: 180-(130+30)=20
Det vil sige, at ?C er 20°
Da jeg nu har 2 vinkler og en af vinklernes side, kan jeg vurdere, at jeg kan benytte mig af sinusrelationerne for at bestemme AC, hvilket jeg gør på følgende måde:
sinusrelationerne:a/sin?A =b/sin?B =c/sin?C
Jeg vælger det relevante i forbindelse med oplysningerne i opgaven
c/sin?C =b/sin?B
Jeg isolerer b
sin?B*c/sin?C =b/sin?B *sin?B
sin?B*c/sin?C =b
Jeg sætter tallene ind
sin?130*10/sin?20 =22,3976
Det vil sige,at siden AC er 22, 4.
Jeg vil nu bestemme BD, hvilket jeg vil gøre på følgende måde:
Jeg får oplyst at midtpunktet på siden AC betegnes som D, hvilket vil sige, at halvdelen af siden AC er b i venstre trekant.
22,4/2=11,2
Det vil sige, at b er 11,2
Jeg vil nu benytte mig af cosinusrelationerne for at finde en side:
Cosinusrelationerne for at finde en side:
?(a^2=b^2+c^2-2bc cos?(A))
?(b^2=a^2+c^2-2ac cos?(B))
?(c^2=a^2+b^2-2abc cos??(C)? )
Jeg vælger den relevante formel i forbindelse med oplysningerne i opgaven
?(a^2=b^2+c^2-2bc cos?(A) )
a^2=?11,2?^2+?10?^2-2*11,2*10*cos?(30°)
a^2=125,44+100-224*cos?(30°)
a^2=31,4503
a=v31,4503
a=5,6080
Det vil sige, at siden BD er 5,6.
Nogen, der kan tjekke, om det er rigtigt eller forkert. Der er nemlig karaktergivning lige efter en aflevering, hvori disse to opgave er.
Håber I kan hjœlpe :)
Opgave 1:
Jeg får at vide, at for kuld af nyfødte grise viser nedenstående tabel sammenhørende værdier af den gennemsnitlige fødselsvægt x pr. gris i kuldet (målt i g) og den gennemsnitlige vægt y af moderkagen pr. gris i kuldet (målt i g) .
X 688 795 878 999
y 50 100 150 200
Sammenhængen mellem x og y er: y=ax+b, hvilket er en lineær sammenhæng.
Jeg skal nu bestemme a og b, hvilket jeg gør via. en regressionsanalyse på Geogebra.
Sammenhængen er: g(x)=0,49x-286,46
Ud fra dette, kan jeg konkludere, at a=0,49, og b=-286,46.
.
Jeg skal nu bestemme den gennemsnitlige vægt af moderkagen pr. gris i kuldet, når den gennemsnitlige fødselsvægt pr. gris i kuldet er 950 g, hvilket jeg gør på følgende måde:
g(x)=0,49x-286,46
g(x)=0,49*950-286,46
g(x)=179,04
Det vil sige, at den gennemsnitlige vægt af moderkagen pr. gris i kuldet, når den gennemsnitlige fødselsvægt pr. gris i kuldet er 950 g er 179,04 g.
Opgave 2:
Jeg får at vide, at i nedenstående trekant ABC er AB= 10, ?A= 30° og ?B= 130 °.
Jeg vil nu bestemme AC, hvilket jeg gør på følgende måde:
Jeg vælger, at finde ?C på således: 180-(130+30)=20
Det vil sige, at ?C er 20°
Da jeg nu har 2 vinkler og en af vinklernes side, kan jeg vurdere, at jeg kan benytte mig af sinusrelationerne for at bestemme AC, hvilket jeg gør på følgende måde:
sinusrelationerne:a/sin?A =b/sin?B =c/sin?C
Jeg vælger det relevante i forbindelse med oplysningerne i opgaven
c/sin?C =b/sin?B
Jeg isolerer b
sin?B*c/sin?C =b/sin?B *sin?B
sin?B*c/sin?C =b
Jeg sætter tallene ind
sin?130*10/sin?20 =22,3976
Det vil sige,at siden AC er 22, 4.
Jeg vil nu bestemme BD, hvilket jeg vil gøre på følgende måde:
Jeg får oplyst at midtpunktet på siden AC betegnes som D, hvilket vil sige, at halvdelen af siden AC er b i venstre trekant.
22,4/2=11,2
Det vil sige, at b er 11,2
Jeg vil nu benytte mig af cosinusrelationerne for at finde en side:
Cosinusrelationerne for at finde en side:
?(a^2=b^2+c^2-2bc cos?(A))
?(b^2=a^2+c^2-2ac cos?(B))
?(c^2=a^2+b^2-2abc cos??(C)? )
Jeg vælger den relevante formel i forbindelse med oplysningerne i opgaven
?(a^2=b^2+c^2-2bc cos?(A) )
a^2=?11,2?^2+?10?^2-2*11,2*10*cos?(30°)
a^2=125,44+100-224*cos?(30°)
a^2=31,4503
a=v31,4503
a=5,6080
Det vil sige, at siden BD er 5,6.
Svar #1
29. april 2017 af fosfor (Slettet)
Du kan ikke skrive
g(x)=0,49*950-286,46
men
g(950)=0,49*950-286,46
Skriv et svar til: Matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
