Fysik

hastighed

01. maj 2017 af rami020800 (Slettet) - Niveau: B-niveau

ved en ulykke ønsker politiet at undersøge hvor meget hastigheden har været bremsesporet måles til at være 21,4 m langt hvor meget har hastigheden minimun være


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2017 af mathon

biltypens maksimale bremsedecelleration -a kender politiet:

For bremselængden L
haves:
                      v0 = √(2·|a|·L)


Svar #2
01. maj 2017 af rami020800 (Slettet)

hvad står (a) for?

og L står vel for længten ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2017 af Number42 (Slettet)

Du skal finde friktions koefficienten mellem bilens dæk og vejen.

En masse antagelser?  regnede det?, var der islag? hvilken slags dæk? hvilken vejbane (asphalt ,cement)? ...

Kraften der skabes ved friktion er Ff=m*g* my hvor my er friktions koefficienten og m bilens masse.

den kraft skal stoppe bilen  dvs decellerationen er  a = Ff /m = g*my

hastigheden er  v= -a t+ v0 

Vejlængden er s = -1/2 a t^2 + v0  t  

Indsæt vejlængde lig bremsespor  ss = -1/2 a t^2 + v0  t   og  v =0 når bilen stopper for enden af bremsesporet dvz 0 = -a t +v0 

t = v0 /a

 indsæt det i udtrykket for ss  og få   ss = -1/2 a( v0 /a)^2 + v0 *  v0 /a  =  (v0)^2 /(a 2)

v0 = Sqrt( 2 a ss )


Skriv et svar til: hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.