Kemi
Beregning af pH værdi
03. maj 2017 af
puttegøjsen (Slettet)
-
Niveau: C-niveau
Hej :)
Jeg er i tvivl om hvordan jeg beregner pH værdien for 0,5mol/L salpetersyre.
Jeg ved at jeg skal bruge formlen pH=-log( )
Dog kan jeg ikke finde ud af, om jeg bare skal sætte 0,5 ind i parantesen??
Tak på forhånd
Skriv et svar til: Beregning af pH værdi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.

![\small pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ]/M \right )=-\log\left (0{,}5\right )](https://media.studieportalen.dk/images/equations/r6xPJaBTBnSuniUURwKhtQ==.gif)