Matematik

Beregning af rødderne i p(z)

03. maj 2017 af UchihaItachi - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg har rodet lidt rundt med denne opgave. Min x2 er 9. Det forvirrer mig når der ikke er noget "i" i min P(z). Håber i vil gå den igennem. 

Vedhæftet fil: AS.PNG

Svar #1
03. maj 2017 af UchihaItachi

Sætning 2.9 er vedhæftet 

Vedhæftet fil:sætning 2.9.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2017 af StoreNord

'i'  er indeholdt i 4 af de 6 rødder, som ligger i en "sekskantet cirkel" omkring (0,0).

To rødder er altså reelle.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2017 af AskTheAfghan

En ligning behøver ikke at indeholde i for at bestemme komplekse løsninger. Se for eksempel på f(x) = x3 - 1. Løser man f(x) = 0 mht. x, dvs. x3 = 1, har den kun én reel løsning, mens den har tre komplekse løsninger (hvor en af dem er reel).

Du har p(z) = z6 + 76. Benyt sætningen til at bestemme komplekse løsninger til z6 = a, hvor a = -76.


Svar #4
09. maj 2017 af UchihaItachi

hvis jeg vil beregne a skal jeg så gøre det med parentes rundt om -7? altså (-7)^6 eller -7^6


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2017 af AskTheAfghan

#4     Tallet -76 betyder altid -(76). Du behøver ikke at beregne det, for 6√|a| = 7.


Skriv et svar til: Beregning af rødderne i p(z)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.