Matematik

bestem cirklens centrum og radius

08. maj 2017 af Eilama1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

x2 + y2-4x+2y+1=0

Bestem cirklens centrum og radius. 

èn der vil hjælpe mig med denne opgave?:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2017 af MatHFlærer

x^2+y^2-4x+2y+1=0

Bliver til:

(x-2)^2+(y+1)^2=2^2

Fordi:

x^2+y^2-4x+2y+1=0\Leftrightarrow (x-2)^2-2^2+(y+1)^2-1^2+1=0\Leftrightarrow (x-2)^2+(y+1)^2=2^2

Så centrum er:

C(2;-1) og r=2


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2017 af mathon

som også blev resultatet i din første tråd
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1753632#1753702
 


Skriv et svar til: bestem cirklens centrum og radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.