Fysik

energi

11. maj 2017 af rami020800 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vi tager et badekar med 200L koldt vand på 15 grader. Vandet i en vandhane er 35 grader, sluttemperaturen skal være 25 grader. Hvor meget varmeenergi skal det kolde vand tilføres? Hvor meget varmeenergi afgiver det varme vand så? Hvor meget varmt vand skal der (mindst) påfyldes? Hvorfor står der “mindst” på spørgsmål c?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2017 af mathon

"Mindst" i betydningen, når der ses bort fra energiudveksling med omgivelserne (kar, luft).


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2017 af janhaa

1)

Q1 = C*m*(T2 - T1) = C*m*(25 - 15)

etc

2)

Q2 = C*m*(25 - 35)

c)

200*(25 - 15) = m*|15  - 35|


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2017 af mathon

Energikonstans:
                                 \small \Delta E_{varm}+\Delta E_{kold}=0

                                  \small m_{varm}\cdot c_{vand}\cdot \Delta T_{varm}+ m_{kold}\cdot c_{vand}\cdot \Delta T_{kold}=0

                                  \small m_{varm}\cdot \Delta T_{varm}+ m_{kold}\cdot \Delta T_{kold}=0

                                  \small m_{varm}\cdot \Delta T_{varm}= m_{kold}\cdot\left (- \Delta T_{kold} \right )

                                  \small m_{varm}= \frac{- \Delta T_{kold}}{ \Delta T_{varm}}\cdot m_{kold}

                                  \small m_{varm}= \frac{- (25-15)}{ 25-35}\cdot m_{kold}

                                  \small m_{varm}= m_{kold}

                                  \small \frac{m_{varm}}{\rho } =\frac{m_{kold}}{\rho }

                                  \small V_{varm} =V_{kold}

                                  \small V_{varm} =200\; L

                                  

                                  


Skriv et svar til: energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.