Fysik

Hjælp til beregning af entropi

12. maj 2017 af VTP - Niveau: Universitet/Videregående

Opgave

En aluminiumsbeholder med massen ma =100 g indeholdende mv =250 g vand er i termisk ligevægt ved en temperatur på T0 =10,0°C. To klodser puttes ned i vandet i beholderen, som er termisk isoleret fra omgivelserne. Klods 1 er lavet af kobber med en masse på m1 =50,0 g og temperaturen T1 =80,0°C og klods 2 har massen m2 =169 g og temperaturen T2 =100°C. Ved termisk ligevægt er den fælles sluttemperatur lig T3 =20,0°C

a)  Bestem varmekapaciteten af klods 2 og angiv hvilket materiale den er lavet af.

b)  Beregn tilvæksten i entropi for hele systemet (bestående af beholder, vand og klodser). 

Jeg har beregnet a) til 754 J/kg·K (glas), men kan ikke finde ud af, hvordan b) skal laves. 


Skriv et svar til: Hjælp til beregning af entropi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.